«بچهزرنگ»؛ قهرمانی که این روزها محبوبیتی قابلتوجه در سینما برای خود دست و پا کرده و برای کمدیها رقیب جدّی شده و هم به دومین گیشهدار سینمای کشور تبدیل شده و ۱۲میلیارد لوازم جانبی فروخته است، اما ماجرای مسیر پرپیچوخم رسیدنش به این جایگاه چیست؟
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری ، چند هفتهای است که از شروع اکران «بچهزرنگ» میگذرد و در این مدت استقبال از آن با توجه به شرایط سینما قابل توجه بوده است. این فیلم توانست عنوان پرفروشترین فیلم کودک تاریخ سینمای ایران را با جذب چندین هزار مخاطب به سینماها، اختصاص دهد، حتی عنوان دومین گیشهدار را میتوان به این انیمیشن داد که به رقیب جدّی کمدیهای سینما تبدیل شده است.
از نظرات و نقدهایی که تا امروز درباره «بچهزرنگ» نوشته شده است هم میتوان به این نتیجه رسید که این انیمیشن توانسته است با شناسایی درست جامعه هدفش، مسیر اکران را بهخوبی پشتسر بگذارد. در این ویدئو به گفتوگویی با حامد جعفری تهیهکننده نامآشنای انیمیشن که «شاهزاده روم» و «فیلشاه» را پیش از این در کارنامه خود دارد و بهنود نکویی که کارگردانی این انیمیشن را بهعهده دارد، پرداخته شده است.
همچنین در ادامه مخاطبان تورج نصر را در قاب دوربین تسنیم خواهند دید که سه کاراکتر (بابای خرگوشها)، (همراهان ضدقهرمان) و یکی از معلمان مدرسه را بهعنوان دوبلور بهعهده داشته که در نوع خودش جالب است، یکی از دیالوگهای او را با همان صدای دوبله زیبا میبینید.
با این گروه لحظاتی به گفتوگو نشستیم؛ از مشکلات این حوزه تا اتفاقات و دستاوردهای موفقیتآمیزش گفتیم، «بچه زرنگ» چگونه این «بچه زرنگ» سینما شده مورد بحثمان شد؛ دوبله کودک چه تفاوتی با دوبلههای دیگر دارد را تورج نصر خیلی خوب پاسخ داد؛ کسی که مخاطبین حتماً صدای زیبای شیپورچی او را بهیاد دارند، از مشکلات دوبله هم صحبت شد.
یکی از بخشهای جالب این ویدئو، توضیحات حامد جعفری درباره چگونگی ساخت انیمیشن «بچهزرنگ» است؛ از ایده تا اجرا. همچنین پشتصحنههایی از دوبله «بچهزرنگ» که بهجای کاراکتر ببری هومن حاجیعبداللهی صحبت میکند و همچنین بخشهایی از آمادهسازی انیمیشن را میتوانید به نظاره بنشینید.
دهه شصت و هفتاد، سالهای اوج سینمای ایران در حوزه کودک بود، اما پس از آن توجه و پرداخت به این ژانر تا حد زیادی پایین آمد و حتی با مرور تاریخ سینما، به سالهایی در دهه هشتاد و ۹۰ میرسیم که در طول یک سال حتی یک فیلم هم برای کودکان اکران نشد، اما با پیشرفت تکنولوژی و تلاش شرکتهای انیمیشنسازی ایرانی برای خلق فیلمهای انیمیشنی بلند، در سالهای اخیر فیلمهای کودک جانی دوباره گرفته است.
درست است که جامعه کودکان و نوجوانان ایران نسبت به دهههای گذشته کوچکتر شده، اما هنوز هم وقتی انیمیشن یا فیلمی با موضوع کودک، داستانی سرراست و پرداختی درست داشته باشد، مخاطب حداکثری را جذب میکند. «بچه زرنگ» محصول شرکت هنر پویا، این روزها یکه تاز فیلمهای کودک در سینماها است و بچهها به همراه خانواده و یا در قالب اردوهای مدرسه به تماشای آن مینشینند. این فیلم، ماجرایی ابرقهرمانی، یک دغدغه ملی و یک مضمون مذهبی را با هم ترکیب کرده و داستانی را روایت میکند که برای بچهها جذاب است. از نظر تکنیک و صداپیشگی هم «بچه زرنگ» در سطح قابل توجهی قرار دارد.
ماجرا چیست؟ پسر کوچکی به نام محسن عاشق ابرقهرمانها است. او در طول یک سفر کوتاه به جنگل ابر در مازندران، با یک ببر آشنا میشود که از دست شکارچیان غیر قانونی در حال فرار است. محسن ببر را در صندوق عقب ماشین پدرش مخفی کرده و به تهران میآورد. محسن توانایی صحبت کردن با حیوانات را دارد و همین باعث میشود ببر با او ارتباط برقرار کند و مدتی در اتاق او پناه بگیرد. با حضور ببر در شهر تهران، اوضاع به هم میریزد و محسن در تلاش است که این حیوان را به محل زندگیاش برگرداند. اما این تصمیم سخت، زندگی تحصیلی و خانوادگی این پسر را دگرگون میکند. او به جنگل پا میگذارد و علاقهاش به ابر قهرمانها او را به سمت نجات حیوانات در حال انقراض از دست شکارچیان غیرقانونی میکشد. این خلاصه داستان فیلم «بچه زرنگ» است.
«بچه زرنگ» محصول گروه هنر پویا است. شرکت انیمیشنسازی که در سالهای قبل محصولات پرمخاطبی مانند «شاهزاده روم» و «فیلشاه» را تولید و روانه اکران کرد. از نظر تکنیکی هنر پویا سعی کرده هر اثر چندین قدم از اثر قبلی جلوتر باشد. «بچه زرنگ» براساس استانداردهای انیمیشنسازی از نوع سهبعدی ساخته شده و شخصیت سازیها و طراحی کاراکترها و مدلسازی، به باورپذیر بودن شخصیتها بسیار کمک کرده است.
صداهایی که میشنویم نیز در نوع خودش جالب توجه است؛ هومن حاجی عبداللهی با لهجه مازندرانی به جای کاراکتر «ببری» حرف زده است. سعید شیخزاده سرپرست گویندگان گروه «بچه زرنگ» است و سایر کاراکترهای فیلم بر عهده صداپیشگان شناخته شده عرصه دوبله است. صدای شخصیت محسن بر عهده مینا قیاسپور است که معمولاً صداپیشگی شخصیت کودکان را برعهده دارد. همچنین جواد پزشکیان، ژرژ پطرسی، تورج نصر، اردشیر منظم و… دیگر صداپیشگان این فیلم به حساب میآیند.
دیگر بازیگرانی که در این فیلم به عنوان صداپیشه حضور دارند. هدایت هاشمی و میرطاهر مظلومی هستند. مظلومی که سالها است دوبله و بازیگری را همزمان انجام میدهد به کار خود اشراف کامل دارد و نقش منفی اصلی فیلم را برعهده دارد.